ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιες εδαφικές διαφορές μορφολογικά. Αυτή η πλούσια γεωμορφολογία έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες διαφορές στην ποιότητα του νερού από περιοχή σε περιοχή.

Τι νερό έχει καθένας από εμάς λοιπόν; Και για πόσο χρονικό διάστημα είναι σε θέση να ικανοποιήσει το ερώτημα αυτό με απόλυτη βεβαιότητα;

Κάθε περιοχή θέλει τη μελέτη της για να καταλήξουμε στην ιδανική λύση η οποία απαιτεί τακτικό έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια υπάρχουν τιμές όσον αφορά την ποιότητα του νερού

(ολική σκληρότητα & ανθρακική σκληρότητα δηλ. περιεκτικότητα σε άλατα ασβεστίου & μαγνησίου). Oι οποίες μπορούν να αποτελούν τη βάση, για να διαμορφώσει ο επαγγελματίας

με τη βοήθεια των λύσεων που του παρέχει η επιστήμη, το κατάλληλο νερό για την ποιότητα και τη γεύση του καφέ του.

Ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσαμε να κινηθούμε αρχικά είναι να δημιουργήσουμε μια «συνταγή» για το νερό πριν το χρησιμοποιήσουμε για να συνδέσουμε τις μηχανές espresso, φίλτρου κ.α.

- PH 6,8 – 7,6

- Σε Tds ολική σκληρότητα 125 έως 175 ppm

- Αγωγιμότητα από 250 έως 350 Μs

- Ανθρακική Σκληρότητα 5 – 7 dΚΗ

- Σίδηρος 0

- Χλώριο 0

ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Φιλτράρισμα κατά