ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ & DVD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ «LATTE ART»

 

Η τέχνη του LATTE ART είναι η τεχνική που εφαρμόζει ο επαγγελματίας Barista (παρασκευαστής καφέ), για να διακοσμήσει περίτεχνα τα ροφήματα που σερβίρει. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τους "Coffee Lovers Editors & Trainers" με τίτλο "Η Τέχνη του Latte Art".

Στόχος του βιβλίου είναι με απλές ερμηνείες, να εξηγήσει βήμα-βήμα, πως επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός στα ροφήματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Latte Art και να συμβάλλει στη δημιουργία και την εξέλιξη μιας νέας  διάστασης του Μάρκετινγκ που αφορά τις ανάγκες των σύγχρονων Cafe!
Στο βιβλίο παρουσιάζονται συνολικά 65 ΣΧΕΔΙΑ κυρίως πρωτότυπα αλλά και κλασικά. Η παρουσίασή τους είναι αρκετά μεθοδική για να κατανοήσει και να εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε. Κάθε ένα από τα 65 σχέδια αναλύεται  σε 8 βήματα και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, με την επεξήγησή τους. Επίσης στο εσωτερικό του βιβλίου υπάρχει ένα DVD που συμβάλει να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η μέθοδος με την οποία παρασκευάζονται τέτοιου είδους ροφήματα.

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες Βaristi, ιδιοκτήτες καφετεριών και γενικά σε όσους σχετίζονται με τους χώρους μαζικής εστίασης και επιθυμούν με αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο να μυηθούν στα μυστικά της Τέχνης του Latte Art. Η τεχνική του latte art συνήθως εφαρμόζεται στον cappuccino, στο συγκεκριμένο όμως βιβλίο έχει προσαρμοστεί σε freddo cappuccino, σοκολάτα, στιγμιαίο καφέ, coffee mix και σε πολλά άλλα ζεστά ή παγωμένα ροφήματα αφού στην Ελλάδα καταναλώνονται τέτοιου είδος ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκτός από τις πληροφορίες που παρέχει σχετικά με το σχεδιασμό των ροφημάτων, παρέχει πληροφορίες για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία latte art, με την ανάλυση των πρώτων υλών και του εξοπλισμού, την ποιότητά τους, την επεξεργασία τους, αλλά και εξειδικευμένες πληροφορίες που συντελούν στη γνώση, τη χρήση και την αποδοτικότερη εφαρμογή τους.

Σίγουρα μόνο πλεονεκτήματα έχει η κατανόηση και η εφαρμογή του LATTE ART σε ένα σύγχρονο καφέ, που θέλει να προσφέρει ποιότητα και να σερβίρει στους θαμώνες του, μια τέλεια παρασκευασμένη κούπα καφέ. Παράλληλα να γνωρίσει από πρώτο χέρι όλες τις εξελίξεις στο χώρο αυτής της συνεχούς αναπτυσσόμενης βιομηχανίας, του καφέ. Γιατί όχι και να ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ!!!

Gallery