Σεμινάρια για τον καφέ «TRAINING BARISTA’S SUCCESS» πραγματοποίησαν οι «Coffee Lovers Editors & Trainers» για τον Όμιλο Aldemar & τον Όμιλο Σμπώκος

Σεμινάρια για τον καφέ «TRAINING BARISTA’S SUCCESS» πραγματοποίησαν οι «Coffee Lovers Editors & Trainers» για τον Όμιλο Aldemar & τον Όμιλο Σμπώκος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο κύκλος σεμιναρίων TRAINING BARISTA’S SUCCESS, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο "BLUE PALACE RESORT & SPA" του ΟΜΙΛΟΥ ΣΜΠΩΚΟΣ στην Ελούντα της Κρήτης. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων έγινε στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2009 και συμμετείχαν 14 υπάλληλοι του ομίλου. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στο ξενοδοχείο "ALDEMAR KNOSSOS ROYAL VILLAS" του ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR στη Χερσόνησο της Κρήτης. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων έγινε στις 10, 11,12 & 13 Απριλίου και συμμετείχαν 28 υπάλληλοι του ομίλου από τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Το επίπεδο των γνώσεων των συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά υψηλό ανάλογο του κύρους των επιχειρήσεων αυτών! Επιδεικνύοντας την ευαισθησία τους και το απαράμιλλο ενδιαφέρον για τη συνεχή εξέλιξη της ποιότητας όπως και της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, οι παραπάνω όμιλοι αποφάσισαν τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε συνεργασία με τους "Coffee Lovers Editors & Trainers" για τον καφέ με στόχο την επιπλέον εκπαίδευση των συνεργατών τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μεγαλύτεροι όμιλοι ξενοδοχείων στην Ελλάδα επενδύουν στην συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και δεν απομακρύνονται έχοντας ως πρόφαση την ευρύτερη κρίση στο χώρο του τουρισμού και αναμένουν έχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους επισκέπτες τους.

Η ύλη του σεμιναρίου που αναπτύχθηκε διεξοδικά περιλάμβανε την εξής θεματολογία:


ESPRESSO BASIC TRAINING με αφετηρία τον καρπό του καφέ οδηγηθήκαμε βήμα προς βήμα στην περαιτέρω επεξεργασία του, το καβούρδισμα, την ανάμιξη διαφόρων ποικιλιών και την εισαγωγή στη γευσιγνωσία του καφέ. Αναλύθηκε με πολλές δοκιμαστικές εκχυλίσεις και γευστικές δοκιμές η σωστή χρήση του μύλου άλεσης καθώς και η σωστή διαδικασία δοσολογίας και συμπίεσης του καφέ που καθορίζει την ιδανική εκχύλιση και ξεδιπλώνει το μπουκέτο αρωμάτων του. Επίσης αναλύθηκε η σωστή χρήση της μηχανής εσπρέσσο, συμπεριλαμβανομένης της ημερήσιας αλλά και μακροχρόνιας συντήρησή της.

CAPPUCCINO BASIC TRAINING περιλάμβανε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα του γάλακτος και τη σωστή συντήρησή του, δεδομένου ότι επηρεάζεται η γεύση του και κατ’ επέκταση η γεύση του καφέ. Εργαστήκαμε με τη σωστή μέθοδο παρασκευής αλλά και τον τρόπο σερβιρίσματος η οποία εγγυάται σταθερά αποτελέσματα στην ποιότητα του αφρόγαλα κάνοντας ευδιάκριτη τη βελούδινη υφή στην κρέμα του cappuccino, τη σωστή όψη αλλά και αναλογία στο φλιτζάνι.

ESPRESSO BAR TRAINING αναλύθηκαν και παρασκευάστηκαν μια προς μια όλες οι παραλλαγές του espresso, διαδεδομένες και μη, όπως Esresso lungo, con panna, americano, romano, Espresso freddo, Capuccino freddo και πολλά άλλα.

Η χρήση της τεχνικής του latte art και έξυπνα tips χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουμε γρήγορα & απλά, ευπαρουσίαστα ροφήματα. Επίσης αναπτύχθηκε το κεφάλαιο της ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ και η παρασκευή της σε ζεστό και κρύο ρόφημα, καθώς και οι συνδυασμοί της με άλλα συστατικά. Ροφήματα όπως καφές ΦΙΛΤΡΟΥ, SMOOTHIES, INSTANT CHAI & BLENDED COFFEES συμπεριλήφθηκαν στην ύλη.

Για δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια:
www.coffeelovers.gr
E-mail: info [at] coffeelovers [dot] gr
Τηλ. 6948 462 351

All comments

Leave a Reply